Zuurstof
therapie

Het is een natuurlijke- en vellige methode waarmee je fitter wordt, prestaties kunt verhogen en tal van veelvoorkomende gezondheidsproblemen kunt verlichten.

Klik hier om te boeken!

wellness-het-gooi-5724163.jpg

Zuurstof therapie

Exercise With Oxygen Therapy (EWOT)

90 % pure zuurstof + 15 minuten lichaamsbeweging is de combinatie voor een energieker en gezonder leven.

Met Zuurstof Therapie  (EWOT) adem je geen 21% maar 90% zuurstof in. Meer dan 4 x zoveel zuurstof per ademhaling.

Het is een natuurlijke- en vellige methode waarmee je fitter wordt, prestaties kunt verhogen en tal van veelvoorkomende gezondheidsproblemen kunt verlichten.

Een effectieve verbetering van de zuurstoftoevoer en de doorstroming in de kleinste bloedvaten heeft een positief effect op je gezondheid, immuunsysteem en algehele welzijn. Of je nu probeert om gezond te blijven, fit te worden, je immuunsysteem op te bouwen of sneller probeert te herstellen. Zuurstof Therapie kan daarbij helpen. Het is voor iedereen in het gezin!

De lichamelijke inspanning is nodig om de extra zuurstof in alle uithoeken van het lichaam te krijgen, geholpen door de verhoogde bloeddruk tijdens het bewegen.

Vooral voordelen bij

·    Wondverzorging, pijnbestrijding

·    Huidproblemen, cosmetische behandelingen

·    Gewrichtsproblemen, mobiliteit, (top)sport

·    Herstel immuunsysteem (chronische vermoeidheid, burn-out, ME, fibromyalgie)

·    Hormonale stoornissen, erectiële disfunctie

·    Migraine, clusterhoofdpijn

·    Afvallen/gewichtsbeheersing

Voor alle voordelen klik hier

Werk vooral goed bij

Voor iedereen die kan bewegen, jong, fit, gezond of ouder met al ernstige gezondheidsproblemen

 

Mensen die kampen met chronische vermoeidheid, luchtwegproblemen en overgewicht hebben in het bijzonder baat bij zuurstoftraining omdat men geholpen door de zuurstof het bewegen langer kan volhouden, waardoor het effect wordt vergroot.

 

Ook voor afvallen of gewichtsbeheersing is zuurstoftraining zeer effectief omdat de extra zuurstof tijdens de training ervoor zorgt dat de verbranding van onderhuidse vetten flink toeneemt.

Zuurstof Therapie en Covid-19

 

Sinds de uitbraak van het coronavirus en de continue stroom aan patiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is het duidelijk dat een nieuwe groep patiënten is ontstaan; mensen die van COVID-19 hersteld zijn, maar waarschijnlijk blijvende longschade en andere fysieke en psychische problemen houden.

 

Deze nieuwe ‘ziekte’ noemt men vooralsnog pragmatisch COVID-19 Associated Syndrome (CAS). Op dit moment weet men nog niet of CAS een apart ‘ziektebeeld’ is, welke klachten patiënten precies ondervinden, wat daarvan exact de oorzaak is en hoe patiënten het best behandeld en begeleid kunnen worden. Wetenschappelijk medisch onderbouwde kennis ontbreekt op dit moment.

 

COVID-19 Associated Syndrome (CAS) 

is de verzamelnaam voor aanhoudende c.q. chronische symptomen en klachten die, in aansluiting op en waarschijnlijk veroorzaakt worden door COVID-19, mogelijk voor langere tijd resteren nadat iemand de primaire infectie heeft doorgemaakt. 

 

Omdat de aard van de restschade en de ernst en frequentie van klachten sterk kunnen verschillen, is het gebruik van de term ‘CAS’ nog niet eenduidig en wordt voorlopig (nog) niet gesproken van een ziekte (disease), maar van een ‘syndroom’ (het gezamenlijk vóórkomen van bepaalde symptomen).

Symptomen & klachten 

De verwachting is dat patiënten met CAS een of meer van de volgende symptomen en/of klachten kunnen ervaren. Nog niet bekend is of er uiteindelijk een gedeeltelijk of volledig herstel van de klachten op zal treden. Deze lijst is niet uitputtend.

Fysiek functioneren

 • Benauwdheid, kortademigheid

 • Hoesten

 • Thoracale pijn

 • Verminderde (adem)spierkracht

 • Verminderd uithoudingsvermogen

 • Algehele (extreme) vermoeidheid

 • Gewrichtspijn en/of -stijfheid

 • Spierzwakte, mede als gevolg van langdurige inactiviteit

 • Onbedoeld gewichtsverlies en/of spiermassaverlies (ook bij obesitas)

 • Reuk- en smaakverlies

 • Slikstoornissen

 • Maag- en darmklachten

 • Duizeligheid

 • Ervaren beperkingen in ADL en/of participatie

 

Mentaal functioneren

 • Cognitieve klachten: geheugenverlies, concentratieproblemen, moeite met plannen en/of omgaan met prikkels en plannen

 • Slaapstoornissen 

 • Angst-, stemmingsklachten, psychische overbelasting

 • Posttraumatische stressklachten (PTSS) Vooral patiënten met ernstiger klachten weten niet of en wanneer zij helemaal zullen herstellen, weer (volledig) kunnen werken of sociaal en maatschappelijk kunnen functioneren. Dit brengt mogelijk veel onzekerheid met zich mee.

 

Door de toevoer te verbeteren van zuurstof - de belangrijkste stof voor het levensbehoud en herstel van weefsels - is ons lichaam veel beter in staat problemen te corrigeren.

Zuurstof Therapie en geheugen

 

Onvoldoende zuurstoftoevoer naar de hersenen is de voornaamste oorzaak van geheugenvermindering, niet in staat zijn op de juiste woorden te komen, woorden verwarren en geen hele zinnen kunnen produceren.

Hersenen zijn kwetsbaar en verbruiken veel energie. Het kost heel wat energie om het brein op orde te houden, want de hersenen hebben een zeer intensieve stofwisseling. Ze verbruiken twintig procent van alle zuurstof en een kwart van de glucose uit het circulerende bloed. Een ononderbroken aanvoer van bouwstoffen en energie en een voortdurende afvoer van afvalproducten van de stofwisseling is nodig om de hersenen optimaal te laten functioneren.

Mentale vaardigheden verminderen al vanaf het 25ste levensjaar. Vooral het onthouden van woorden gaat behoorlijk achteruit. Iemand van tachtig onthoudt minder dan zestig procent van de woorden die iemand van 25 jaar kan onthouden. Bron: Maastricht Ageing Study, (MAAS)

 

Onderzoek wijst uit dat cognitieve verbetering van gezonde oudere volwassenen wordt bereikt met behulp van Zuurstof Therapie. De belangrijkste verbeteringen zijn aandacht, snelheid van informatieverwerking en uitvoerende functies, die normaal gesproken afnemen met het ouder worden.

Bij afnemende spierkracht

Spiermassa en spierkracht zijn essentieel voor behoud van fysieke zelfstandigheid op oudere leeftijd. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat door bewegen met Zuurstof Therapie de afbraak van spierweefsel vermindert en zelfs weer verbetert. 

​De therapie brengt de zuurstofdruk op een natuurlijke wijze weer terug naar jeugdig niveau en de ontstekingen in de haarvaten nemen na de 1e zuurstofsessie al af.  Iedereen die op zoek is naar middelen om veroudering tegen te gaan en zelfs weer conditie op te bouwen zal blij zijn met deze therapie.

​Ook als trainen of zelfs gewoon bewegen al zwaar genoeg is, vooral als u ook nog chronisch ziek bent, overgewicht hebt of te verzuurde benen om in beweging te komen. Dan juist geeft extra zuurstof de steun die nodig is om te kunnen starten en ook om door te gaan. Er is een directe relatie tussen zuurstof en vitaliteit.

Zuurstof Therapie en Reuma

 

Reumatoïde artritis is een veel voorkomende auto-immuunziekte waarbij het afweersysteem een onderdeel van het gewricht ziet als schadelijk. Het afweersysteem probeert het gewricht ‘uit te schakelen’, wat leidt tot chronische ontsteking van de gewrichten. 

 

Ondanks dat de afgelopen tien jaar enorm veel is bereikt, kan reumatoïde artritis meestal niet worden genezen en moet men vaak levenslang medicatie gebruiken. Wanneer de behandeling wordt gestopt, vlamt de ziekte vaak weer op en gaat de ontsteking en destructie van de gewrichten verder.  De behandeling van reumatoïde artritis beperkt zich veelal tot een combinatie van patiëntenvoorlichting, rust, medicijnen, fysiotherapie, gewrichtsbescherming, lichaamsbeweging en eventueel een operatie.

​​

Ontstekingsreuma

Ontstekingsreuma is een verzamelnaam voor reumatische aandoeningen met langdurige of chronische ontsteking van het gewrichtsslijmvlies (synovium). Hierdoor zwelt het slijmvlies op en kan het vocht niet goed weg, wat pijn en stijfheid van het gewricht veroorzaakt. Uiteindelijk kan door de ontsteking het kraakbeen en zelfs het bot beschadigd raken.

​Reumatoïde artritis treft vooral de kleine gewrichten van de armen en benen, zoals de gewrichten in de pols, handen en voeten.

Bij Fibromyalgie

 

Fibromyalgie is een aandoening waarbij je last hebt van chronische pijn in je spieren en bindweefsel. Vaak gaat deze pijn samen met stijfheid, vermoeidheid, slaapstoornissen en stemmingswisselingen. Je klachten wisselen vaak, dit betekent dat je de ene dag meer klachten hebt dan de andere dag.

Gelukkig komen er steeds meer inzichten in deze vorm van reuma waaruit blijkt dat de pijn ontstaat door de manier waarop het brein pijnsignalen verwerkt en lijkt er een verband te zijn met chronische ontsteking in de hersenen. 

Zuurstof meting geeft een duidelijk beeld.

Als er via een pulsoxymeter (zuurstofmeter) via bijvoorbeeld de vinger het zuurstofgehalte in het bloed wordt gemeten, dan ziet men bij fibromyalgie patiënten tijdens het inhouden van de adem dat het zuurstofgehalte in het bloed niet daalt. Er is dus kennelijk wel zuurstof genoeg in het bloed, alleen wordt het niet naar het weefsel getransporteerd.

 

Moe zijn we allemaal wel eens. Na een dag hard werken of een periode van spanning op werk of thuis. Meestal gaat deze vermoeidheid over als de oorzaak ervan weg is en men wat rust heeft kunnen nemen. Door te rusten en wat te sporten, krijgt men vaak energie wel weer terug.

Bij chronische vermoeidheid

Het chronische-vermoeidheidssyndroom (CVS) is een diagnose die wordt gebruikt voor myalgische encefalomyelitis (ME). Myalgische encefalomyelitis betekent letterlijk met spierpijn (myalgie) gepaard gaande ontsteking van het ruggenmerg en/of de hersenen (encefalitis). Veel mensen vinden de naam ME/CVS verwarrend.

De medische wereld gebruikt liever de naam Chronisch Vermoeidheidsyndroom (CVS), omdat ontstekingen in de hersenen en ruggenmerg nooit aangetoond zijn.

 

Soms wordt het burn-out syndroom gebruikt als synoniem van ME/CVS. Een belangrijk verschil is echter dat de aanwezige klachten bij ME/CVS eerder zijn toe te schrijven aan lichamelijke oorzaken, zoals chronische infecties. Bij het burn-out syndroom zijn de belangrijkste oorzaken vooral psychisch van aard, zoals overbelasting op het werk en een negatief zelfbeeld.

Het hoofdkenmerk van ME/CVS is de inspanningsintolerantie: een relatief geringe inspanning leidt al tot uitputting, waarbij bovendien het herstel langer dan 24 uur duurt.

 

Veel voorkomende symptomen van ME/CVS zijn:

 • Vermoeidheid en uitputting (al bij enige inspanning)

 • Malaise, pijn, krachtverlies en duizeligheid

 • Neurologische klachten zoals concentratie- en geheugenproblemen

 • Gevoelige cervicale of axillaire lymfeklieren;

 • Spierpijn

 • Hoofdpijn die qua vorm, patroon en ernst nieuw is

 • Slaap waar de patiënt niet van uitrust

 • Pijn in verschillende gewrichten zonder zwelling of roodheid.

Wat te doen bij een vermoeidheidssyndroom of het chronische-vermoeidheidssyndroom (CVS)?

Helaas is er geen „pil” om het vermoeidheidssyndroom en het chronische-vermoeidheidssyndroom te bestrijden. Omdat het bij een vermoeidheidssyndroom waarschijnlijk gaat om een uitvloeisel van een andere ziekte of een bijverschijnsel van een chronische ziekte, zal het vermoeidheidssyndroom uitsluitend verdwijnen wanneer de oorzaak genezen wordt. Het is daarom van belang dat mensen die te maken hebben met een vermoeidheidssyndroom of een CVS, lichaamseigen maatregelen tegen uitputting, vermoeidheid en slaapstoornissen treffen. Juist hier kan de Zuurstof Therapie een belangrijke bijdrage leveren.

Als het zuurstofniveau wordt verhoogd, nemen de cellen extra zuurstof op en leveren die af aan onze weefsels. Afvalgassen en gifstoffen worden efficiënter verwijderd en cellen beginnen beter te functioneren.

De effecten en voordelen van een hoger zuurstofniveau:

 • Een beter welbevinden en meer levensvreugde

 • Minder vermoeid

 • Sneller herstellen na inspanning

 • Reductie van pijnklachten

 • Een betere slaap en minder slaapstoornissen

 • Een beter prestatievermogen

 • Een terugkerende motivatie en een betere vitaliteit

Zuurstof Therapie en kanker

 

Onderzoek wijst uit dat zuurstof kankercellen zwak maakt en minder resistent tegen behandelingen. Voordien probeerden wetenschappers de bloedtoevoer af te snijden (en daarmee de zuurstoftoevoer) die werd verondersteld de tumorgroei te voeden. Het idee was de tumor uit te hongeren en te doden.

Het feit dat tumoren allemaal een bepaalde mate van zuurstoftekort (hypoxie) vertonen bracht onderzoekers echter op het spoor van hun kwetsbaarste punt - zuurstof. Kanker heeft dit punt gemeen met virussen, bacteriën en schimmels, die allemaal een hoog zuurstofniveau verafschuwen.

Zuurstoftekort in tumorcellen draagt bij tot de groei van kanker. 

Kanker gedijt uitsluitend in een zuurstofarme omgeving. Door de zuurstofstatus van een patiënt te verhogen, wordt de effectiviteit van andere kankerbehandelingen aanmerkelijk hoger. 

 

GIJSBRECHT VAN AMSTELSTRAAT 240

1215 CR HILVERSUM

wellness-het-gooi-5724170.jpg